Harkka rullaa ja elama myos vauhdilla.

Tyttoset harkassa ovat tulleet jo aikas tutuiksi. Eilen oli kielitaito koetuksella, kun tehtiin matikan laksyja ja piti vahan mittayksikkoja muutella. Sai siina miettia sanojaan, ettei vastauksia suoraan laukoisi. Tytoilla alkaa muutaman viikon paasta loma ja sitten ehditaan paremmin puuhailemaan muutakin kuin laksyja. Tanaan on tiedossa kouluasujen pyykaysta. Toita tehdaan talla hetkella n15.30-17.45., koska lapset ovat aamut koulussa ja illalla pitaa ehtia bussiin ennen pimeaa.

Taalla koulunkaynti on aivan eri tasolla kuin kotosalla. Lahinna se tyon maara mika lapsilla on. koulussa ollaan 9-16 ja sen jalkeen viela muutma tunti laksyjen parissa. Siita rakentuu lasten arki. koulu ei ole itsestaan selvyys niin jos sinne paasee on todella onnekas.

Suurta ihmetysta on herattanyt hiusteni vari. Onko sinulla aina ollut noin vaaleat hiukset? Onko ne olleet ihan syntymasta asti tuollaiset? kylla ne on ihan aina ollut tallaiset. Lapsetkin ovat taalla jo valveutuneet siita miten huomossa kunnossa maa on. Yksi tytto suunnitteli, etta kunhan han on iso han aikoo tehda isoja laatikoita joihin ihmiset voi kierrattaa roskat sen sijaan, etta ne heitettaisiin maahan. Fiksuja lapsia.

Taalla lampotila vaan nousee. Villi arvio olisi paivan lampotilaksi jossain 27 kieppeilla ja aurinko paistaa pilvettomalta taivaalta. Aurinkorasvaa kuluu ja suojakertoimet vaan kovenee. Illaksi viilenee varmaan jonnekin alle 10 asteen. Makuupussini on pelastanut viluisilta oilta. Voi olla, etta kesaa kohden pussin korvaa ostamani paivapeitto. kevaan merkkeina voi pongaila isoja perhosia ja kukkivia puita.

Miehet taalla vaan jatkaa huutelujaan ja tuijotteluaan. Pitkan paivan jalkeen ei enaa jaksa edes hymyilyttaa. Pienessa ajassa on oppinut sen milta tuntuu olla erilainen ja kaikkien tuijoteltavana. Muutenkin arvostaa jo talla hetkea Suomea todella suuresti. Taalla on niin moni perusjuttu aivan rempallaan, etta ihan pahaa tekee valilla. Jos teilla on tuttuja vaikka insinooriopiskelijoina niin heillekin varmaan riittaisi taalla harkkapaikkoja ja neuvoja kaivattaisiin. Sana kiertamaan. 

Oon tormanny taalla elamani pahimpaan hajuun. Siis taallahan liha- ja kalatiskit ovat sellaisia avoimia kojuja katujen varsilla joilla tavara lepaa ja odottaa ostajaa. No lihatiskit haisee aivan karmealta varsinkin iltapaivasta, mutta kalatiskit painii aivan omassa luokassaan. Haju oli jotain aivan kamalaa ja maha vaan pyorahti ympari, kun ohi kuljin. Siis meittikaa kalat suolineen makaamaan aurinkoon. Maistuis varmaan sullekin!

Vetta odotellaan edelleen taivaalta! kova on hata taalla jos sita ei kohta ala taivaalta tula.