Suomessa taas!

maanantaina jätettiin haikeat jäähyväiset Nepalille ja lähdettiin kohti kotomaata. Lähtö kathmandusta oli todella pomppuinen ja oikeasti pompittiin koneessa. Vähäsen pelotti. Samoin laskeutuminen meni rytinällä ja kapteeni pahoitteli töyssyistä laskua, mikä nauratti matkustajia. Delhin kentällä vietettiin sitten seuraavat 15 tuntia. aika meni onneksi suhteellisen nopeasti. Toiminta oli taas tuttua Delhi kamaa. virkailijat säätää ja matkustajat puree hammasta. Finnairin kone oli uusinta uutta. Jokaisella oli omat näyttönsä joista sai katesella mieleisiään ohjelmia tai seurata lentoa. Yli 30 tunnin valvominen alkoi painaa, mutta lentokoneet ei ole tehty nukkumista varten niin ei oiken tullu nukkumisesta mitään. Moskovan yllä ollessa alkoi olla jo kutina mahan pohjassa, että kohta ollaan perillä. Laskeutuminen seurattiin tarkkaan näytöistämme ja hymyt levisi tovereiden kasvoille, kun kone oli Suomen kamaralla.

Viimeiset passien esittelyt ja sitten etsimään matkatavaroita. Onneksi kaikki sai kamansa nopeasti ja ilman ongelmia. Oma pakkauksenki meni uusiksi, koska jouduin sitä vielä useaan otteeseen kantelemaan. Lentokentällä joukkomme jätti heipat toisilleen ja jokainen suuntasi omaan suuntaansa. Itse lähdin kohti rautatieasemaa.Otin kunnon maakuntamatkailun, kun suunta oli keskisuomeen ja matkasin junalla ja bussilla. Perillä paikkakunta x:ssä bussin setä ihmetteli, että mitä kiviä miulla rinkassa on. Totesin, että puoli elämää. Ennen kotiin menoa täytyi käydä jättämässä heipat The Crashille. Hieno bändi. Matka vaan jatkuu ja jatkuu.

Kotiini selvisin lopulta torstaina alkuillasta. Siinä vaiheessa, kun raahaa montaa laukkua mukanaan ei enää jaksa kovin intoilla siitä missä on käynyt. Pysäyttävä keskustelun avaus, kun joku kysäisee, että missä oot ollu kun on noin isot kantamukset ja vastaa että Nepalissa. Ai jaa. Oliko lämmintä? no olihan siellä. Haluan vaan eroon näistä kamoista. Kotona odotti kaikki läheiset ja uusi vahvistus - koiranpentu!

Nyt muutama vuorokausi jos takana Suomea ja aika helposti on menny. nopeasti pääsi kiinni elämään tai sitten siihen ei oo vielä ees päässy kiinni. No kuitenkin täällä ollaan taas. Suihku on aivan nautinto. Tuleeko se vesi todella noin pehmeästi? Ruisleipä! puhdas ilma! Vesihanavesi! ja maito!

Hieno reissu. Ihan kannatti mennä. Ei sanat riitä. Kiitän kaikkia mukana olleita ja tervetuloa uudelleen!

Namaste!