<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-hansi-font-family:Calibri;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:65.2pt 65.2pt 65.2pt 65.2pt; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Kuukausi takana elämää Nepalin polttavan auringon alla.

Holi oli ja meni. Holi on siis jälleen yksi hindu-juhla, jonka juhlintaan kuuluu mm. vesi-ilmapalloilla heittely ja väreillä toisten värittäminen. Virallinen Holi-päivä oli tiistai, mutta me saimme nauttia tuosta juhlasta jo viimeviikon maanantaista asti. Tällaiset vaaleahkot länsimaalaiset, etenkin naispuoliset, ovat suosittu kohde paikallisten keskuudessa. Sunnuntaina sain parhaimman iskun. Oltiin viettämässä naistenpäivää Thamelissa (= turistirysä)shoppaillen ja päivän päätteeksi poikettiin leppoisaan kuppilaan nauttimaan illasta. Siinä kadulla alkoi sitten kunnon vesisota, kun pojat heitteli katua vierustavien talojen katoilta ohikulkijoita. Päätin kuvata hieman videomateriaalia tapahtumasta. Siinä kaikessa rauhassa kuvatessani yhtäkkiä lensi syliini valtava kasa vettä. Kaikki on tallennettu videolle. Ei siinä muuta voinut kuin nauraa. Pojat vaan tilanteesta villiintyivät ja yrittivät tulla kahvilaan sisään, mihin sitten paikan pitäjät puuttuivat tiukalla otteella. Lopulta leikki sai karun päätöksen, kun yksi pojista jäi poliisin kynsiin. Paikalliseen ystävällisyyttä noudattaen poika saateltiin poliisin autoon potkun saattelemana.  Maanantaina saatiin kilpaa väistellä palloja omalla kotikujallamme. Tiistaina nössöiltiin ja jäätiin kämppämme katolle turvaan vaikka en sielläkään välttynyt iskuilta, kun naapurin poika heitti pallon jalkoihini. Siitä olisi voinut kehkeytyä pahempikin ”sota” ellei suojelijamme Esther olisi tullut väliin. Osa porukastamme lähti viettämään kaupungille Holia ja olivat sen jälkeen kuin suuria värityskirjoja. Hauska juhla. Tietenkin kaikella on varjopuolensa. Muutama ihminen oli kuulemma kuollut saatuaan pahan iskun palloista ja vesi jota palloissa on, ei aina ole sitä puhtainta.

Harjoittelu on yksi parhaimpia anteja ja puuhia täällä. Tytöt on päivä päivältä ihanampia ja itsekin innolla jo odotan tyttöjen lomaa, että pääsevät hetkeksi huilaamaan uskomattomalta opiskelultaan. Edes suomalaisissa korkeakouluissa ei opiskella niin kovasti, ei ainakaan meillä. Ollaan suunniteltu kaikenlaista puuhaa tytöille maan ja taivaan väliltä. Ohjelmassa on mm. uusio askartelua, koska tytöt on hyvin valveutuneita kierrätyksestä, joku päivä pidetään tiukat olympialaiset ja välissä leikitään, lauletaan ja opiskellaan suomea ja nepalia.

Niin oudolta ja hassulta kuin se kuulostaakin niin täällä suihkupäivän koittaessa on kuin lapsena jouluaattona. Jos käyt noin joka neljäs päivä suihkussa ja päälläsi on monen päivän hiet, aurinkorasvat, hiekat, pölyt, saasteet ja muut kuonat niin mikään ei voi olla ihanampaa kuin puhtaat hiukset ja hyväntuoksuinen iho. Silloin myös huomaa, että on tainnut hieman päivettyä eikä vaan ole ollut niin likainen. Toinen mikä pitää jännityksessä on aina, että vetääkö vessa. Jos, ei muutenkaan vettä ole niin ei sitä aina vessaankaan riitä. Pitää osata ajoittaa käynnit oikein tai toivoa parasta. :D

Maanantaina oli lähellä suuri juhla ja riemu, kun taivaalta tuli pari pisaraa vettä.!!! Sade oli hyvin hyvin pieni ja hetken jo arveltiin että kuvitellaan pisarat. Viime sateesta on yli 4kk ja mitään ei tässä maassa niin kovasti toivota kuin vettä. Kovat ajat on edessä jos ei pian sada. Lämpötila vain kohoaa kesää kohden ja kuivuus pahenee sen myötä.

Täällä jatkan pakokaasujen yskimistä keuhkoistani ja hiekan niistämistä nenäonteloista.