Vappu meni flunssassa joka on edelleen paalla. Ei ole mitaan possunuhaa vaan ihan tavallinen kesaflunssa nepalilaisittain.

Viimeisia vedellaan. Kovasti turistia leikitaan ja kaydaan katsomassa temppeleita. Hindulaisten pyhaa virtaa ihailtiin Pashupatinassa ja kierrettiin tiibetmummojen kanssa Boudanathissa. Ero noilla kahdella oli kuin yolla ja paivalla. Ensimmainen oli hindumaisee tapaan taynna ihmista ja ihmisen jatteita (siis joki) jossa lapset leikki ja ui. Jalkimmainen buddhalaisittai oli siisti ja kadut kiilsi puhtautta. En suinkaan puolueellinen ole, mutta aika taalla on opettanu yhta sun toista hindulaisuudesta ja sen hienoudesta. Hindulaisuus on hienoa en sita kiella, mutta kastijarjestelma ja jumalien oudot vaatimukset aiheuttavat turhaa karsimysta osalle kansasta.  

Lentolippujen kannsaon saadelty ja lopulta saatiin lento kuntoon. Seta joka Indian Airlinesilla vakavasti totesi: What do you want antoi meille lapun, jolla ei oltaisi kovin pitkalle lennetty, koska lennon varausta ei nakynyt missaan.

Me ollaan saatu nauttia hindujen viikon kestavasta rauhan ja veden istunnosta kotimme naapurissa. Melkein vuorokauden ympari kuuluu puhetta, laulantaa, musiikkia ym. Pitaa nauttia siita niin kauan kuin voi.

Kohta pitaa alkaa pakata tavaroita, etta nakee mahtuuko kaikki rinkkaan. Jotenkin on paassyt kertymaa erinaisia koruja, vaatteita, huiveja, kirjoja.

Kaytiin tanaan moikkaamassa lasijumala Kumaria. Odoteltiin tovi jumalan parvekkeen alla kunnes lapsen hoitaja "raahasi" jumalan naytille. Hetken n5v tytto siina katseli kunnes hanet komennettiin piiloon. Kumar on siis lapsijumala, joka valitaan aina edellisen tilalle. Jumaluus loppuu siihen, kun tytolla alkaa kuukautiset. Silla jumala viettaa elamaansa ja tapaa perhettaan joskus. Jumaluuden loputtua han paatyy jonnekin kouluttamattomana ilman mitaan takuita tulevasta. Maassa on tallakin hetkella monta ex-kumaria.

Viela muutama paiva jaljella ennen kotiin lahtoa. Alkaa vahan jannittaa miten kotiinpaluu sujuu. Lahinna miten sita ottaa vastaan kaiken Suomen hienouden. Ah hanavesi, taalta tullaan!